De beste wijnproducenten uit Italië

In Italië wordt jaarlijks bijna 48 miljoen liter wijn geproduceerd en het is daarmee de grootste wijnproducent ter wereld. Er zijn dan ook heel veel wijnproducenten. The Wine Connection selecteert de pareltjes hieruit en importeert alleen de beste Italiaanse wijnen voor de Nederlandse markt. Deze kwaliteitswijnen staan internationaal veelal hoog aangeschreven, maar waren in Nederland zeldzaam of niet verkrijgbaar. Deze unieke wijnen zijn nu ook in Nederland via The Wine Connection eenvoudig te bestellen.

Bekijk ons assortiment
Alle wijnen

Beroemde Italiaanse wijnproducenten

The Wine Connection importeert wijn van diverse wijnproducenten die inmiddels internationale allure hebben. Denk hierbij aan wijnhuizen als Cerbaiona en Cupano uit Montalcino Italië. Beide wijndomeinen produceren de kwaliteitswijnen Brunello di Montalcino en Rosso di Montalcino.

Enkele andere wijnproducenten waarvan wij wijn importeren zijn Podere le Ripi, Tenuta La Massa, Tenuta di Trinoro en Montemercurio. Alle kleinschalige wijnproducenten die met passie wijn produceren en die gaan voor absolute kwaliteit. De wijnen komen daarnaast op biologische en soms zelfs op biodynamische wijze tot stand. Liefde voor het land waar de wijngaarden zich bevinden en het product staan hoog in het vaandel. 

The Wine Connection heeft regelmatig persoonlijk contact met de producenten en blijft op de hoogte van ontwikkelingen door diverse wijnbeurzen in Italië te bezoeken.

Goed beoordeeld door diverse wijncritici

De kwaliteitswijnen die wij verkopen, worden veelal als goed tot uitstekend beoordeeld door gerenommeerde wijncritici en wijnliefhebbers en verdienen het om ook in Nederland bekendheid te krijgen. Via onze webshop kan iedereen genieten van deze heerlijke wijnen.

In top 10 beste rode wijnen 2020 De Grote Hamersma

We zijn er trots op in de top 10 lijst beste rode wijnen 2020 met maar liefst vier wijnen vermeld te staan! Deze bijzonder goede wijnen scoorden elk het cijfer 9,5. Ook onze overige wijnen laten wij regelmatig beoordelen door Harold Hamersma en krijgen alle hoge scores van gemiddeld een 9. De wijnen die in de top 10 beste rode wijnen 2020 stonden zijn:

Deze wijnhuizen maken op ambachtelijke wijze wijnen en hun talent is onmiskenbaar.

Wijnhuis Guido Rivella
Ervaring speelt een grote rol zoals ook bij Guido Rivella. Hij is al sinds 1970 de vaste wijnmaker van Gaja en wordt zodoende beschouwd als mede-grondlegger van de hedendaagse Barbaresco. De familie Rivella bezit sinds de 19e eeuw bijna de hele cru Montestefano en voor de Fausoni kunnen zij ook nog gebruik maken van de wijngaard van de schoonfamilie in Neive. De wijnen uit het oogstjaar 2015 en 2016 gaan de boeken in als top, klassiek en oplegwaardig.

Wijnhuis Ernesto Ruffo
Ook bij de wijnen van Ernesto Ruffo die hij samen met zijn zoon Leonardo produceert zijn ambacht en jarenlange ervaring verantwoordelijk voor de uitzonderlijke kwaliteit wijnen. Het is een zeer kleinschalige wijnproducent waarvan de wijnen inmiddels een cultstatus hebben gekregen. De wijn krijgt alle tijd om zich te ontwikkelen en hun prijswinnende Amarone wijnen liggen maar liefst 90 tot 100 maanden op barrique. De Campogadis Valpolicella Superiore DOC 2015 is uitgeroepen tot Best Valpolicella 2019 (Vivino) en kreeg 96 punten van Decanter.

De druiven groeien op de hellingen van San Briccio op een bodem van vulkanisch basalt wat dit wijndomein een bevoorrechte uitzonderingspositie geeft op andere wijnproducenten afkomstig uit het Valpolicella gebied. Door de extreem goede drainage eigenschappen van de bodem en de beschutte locatie van de wijnstokken, kunnen in principe alle jaargangen een voortreffelijke Amarone en Valpolicella Superiore voortbrengen.

Wijnhuis Sukula
Het ambachtelijk wijndomein ligt in het middeleeuwse dorp Serralunga d’Alba in Piemonte, in het hart van de Barolo DOCG-zone en produceert sinds 2006 wijnen van wereldklasse. Het landgoed beslaat iets minder dan twee hectare, wat zorgt voor een ongelooflijke aandacht voor detail die niet altijd wordt gevonden bij andere wijnhuizen in de regio. Vanwege de beperkte productiegrootte van het landgoed en een zorgvuldig oog voor kwaliteit, produceert Sukula slechts 4.500 flessen per jaar en wordt het beschouwd als een micro-producent in een regio waar veel andere wijndomeinen al vrij klein zijn.

Sukula-wijnen vertegenwoordigen een echt ambachtelijk en hoogwaardig product, waarbij elke stap van het wijnbereidingsproces met de hand wordt uitgevoerd. Momenteel produceert het landgoed bekroonde Barolo (Meriame cru), Langhe Nebbiolo en Barbera d’Alba.

Sukula’s eerste Barolo-vintage werd in 2007 gebotteld. Hoewel Sukula geen decennia aan historische wijnjaren heeft om op te rusten, is de wijn die wordt geproduceerd alleen van de hoogste kwaliteit en ontvangt hij lof van gewaardeerde wijncritici over de hele wereld.

Altijd met het oog op de toekomst, is Riikka momenteel ingeschreven in het interdisciplinaire Master of Wine-programma aan de nabijgelegen Universiteit voor Gastronomische Wetenschappen.

Verfijnde wijn in ons assortiment

De verfijnde selectie wijnen die wij voeren is afkomstig van relatief kleine wijnproducenten die met liefde en passie hun wijngaarden bewerken en zorgvuldig met de natuurlijke omgeving omgaan. De druiven worden met de hand geplukt en alleen de beste druiven komen in aanmerking voor de wijn.

In ons assortiment vindt u exclusieve wijnen voor een bijzondere gelegenheid, maar ook heerlijke wijnen om regelmatig van te genieten. Bestelt u per meerdere flessen of per fles, voor u zelf of als (relatie)geschenk het is allemaal mogelijk.

Maak een keuze uit de heerlijkste:

Wijnproeverijen met kwaliteitswijnen uit Italië

Door een wijnproeverij te organiseren, kun je veel leren over de wereld van wijn. The Wine Connection organiseert regelmatig leerzame (en leuke) proeverijen met de beste wijn uit Italië. Tijdens een proeverij leer je niet alleen meer over wijn, maar kom je er ook achter welke wijn je lekker vindt en bij je past. Wij schenken gegarandeerd mooie en unieke wijnen die je niet snel ergens anders zult proeven. Afkomstig van de beste wijnproducenten uit Italië.

Heb je vragen over The Wine Connection, ons assortiment of het organiseren van een wijnproeverij? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden alle vragen graag, maar kunnen ook meer vertellen over ons assortiment in het algemeen of over een specifieke wijn in ons assortiment.

Wijnproeverij