Een goede olijfolie is
als een goede wijn

Een goede olijfolie wordt vaak vergeleken met een goede wijn, omdat deze met dezelfde zorgvuldigheid en hoge kwaliteitseisen wordt gemaakt. Geniet van dit pure product dat op een verantwoorde manier is gemaakt en maak gerechten af met deze heerlijke olijfolie.

Een goede olijfolie is
als een goede wijn

Een goede olijfolie wordt vaak vergeleken met een goede wijn omdat deze met dezelfde zorgvuldigheid en strenge kwaliteitseisen wordt gemaakt.

Olijfolie

Een goede olijfolie is als een goede wijn

Een goede olijfolie wordt vaak vergeleken met een goede wijn omdat deze met dezelfde zorgvuldigheid en strenge kwaliteitseisen wordt gemaakt.

Olijfolie
Home » Olijfolie Extra Vergine 100% authentiek Italiaans

Podere Le Ripi weet als kleinschalige wijnproducent ook van hun ambachtelijk gemaakte olijfolie een succes te maken. De prijs ligt hoger dan de gemiddelde olijfolie, maar de kwaliteit is dan ook voortreffelijk en het is een 100% authentiek Italiaans product.

Het wijnhuis bewerkt op milieuvriendelijke wijze zijn wijn- en olijfgaarden en Podere Le Ripi is zelfs een biodynamisch gecertificeerd bedrijf.

Authentieke extra vergine olijfolie

Extra vergine olijfolie wordt gemaakt van de eerste koude persing van de olijven. De olijven worden in eerste instantie nog niet verhit maar in een later stadium wel om meer olie te kunnen onttrekken. Als de olie geperst is wordt hij eerst getest op smaak en zuurgraad alvorens hij extra vergine mag heten. De koude persing zorgt er voor dat extra vergine olijfolie meer smaak heeft dan de reguliere olijfolie. De kleur en de smaak zijn afhankelijk van de olijfsoort en kan variëren van lichtgeel tot diepgroen en van boterig tot grassig en peperig.

Gebruik deze authentieke extra vergine olijfolie voor het dresseren van koude gerechten of om warme gerechten op smaak te brengen. Om te koken is deze olijfolie minder geschikt omdat dit ten koste gaat van de smaak.