Italiaanse KWALITEITSwijnen

Bij de gemiddelde wijnspecialist kun je wel lekkere wijnen kopen, maar koop je niet hele bijzondere kwaliteitswijnen. The Wine Connection doet dit iets anders. Wij verkopen niet alleen hoge kwaliteit wijn, maar bieden enkel exclusieve wijn aan. Heerlijke wijnen waar je echt van kunt genieten en die interessant zijn om mee kennis te maken.

Bekijk ons assortiment
Alle wijnen

De wijnen zijn alle afkomstig van kleinschalige wijnproducenten die op een eco-vriendelijke of biodynamische wijze werken en veel zorg en oog hebben voor hun wijngaarden en omgeving. De wijngaarden zijn vaak al generaties in de familie en kennen een lange traditie. De druiven worden veelal met de hand geplukt en van de fermentaties fase tot aan de rijping in de wijnvaten is al zorg en aandacht gericht om elke nuance en smaak van het terroir in de wijn naar voren te laten komen. Hierdoor ontstaan wijnen met een uniek en eigen karakter. Dit in tegenstelling met de bulkwijnen die in veel winkels verkocht wordt.

Wij bezoeken regelmatig de wijnproducenten waar wij mee samen werken en zijn altijd op zoek naar nieuwe parels en rijzende sterren. Deze wijnen vinden hun weg naar de betere restaurants en delicatessenzaken en wijnliefhebbers die Italiaanse kwaliteitswijnen kunnen waarderen.

In ons assortiment vindt u exclusieve wijnen voor een bijzondere gelegenheid, maar ook heerlijke wijnen om regelmatig van te genieten. Bestelt u per meerdere flessen of per fles, voor u zelf of als wijncadeau het is allemaal mogelijk. U kunt ook een wijnpakket bestellen met rode wijn, witte wijn, mousserende wijn of rosé wijn uit verschillende wijnstreken. Wij kunnen ook een wijnpakket op maat maken aan de hand van uw wijnvoorkeur.

De beste Italiaanse kwaliteitswijnen

Er zijn tientallen verschillende wijnlanden, maar de lekkerste en populairste wijnen komen zeker uit Italië. Bent u ook een groot liefhebber van Italiaanse wijn en zoekt u de beste Italiaanse kwaliteitswijnen uit dit populaire wijnland? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor:

uit diverse delen van Italië als Toscane, Piemonte, Veneto en Sicilië.

Top 10 Italiaanse kwaliteitswijnen

  1. Alta Langa Rosé Brut Riserva DOCG 2014 Cascina Pastori Colombo  (3 GR)
  2. Pinot Bianco Collio DOC 2019 Toros (2 GR)                                                        
  3. Pinot Nero Apertura DOC 2016 Cascina Patori Colombo (3 GR)                        
  4. Pinot Nero IGT 2018 Podere della Civettaja (3 GR)                                                
  5. Barbaresco Fausoni DOCG 2015 Guido Rivella (AG 95)                                             
  6. Giorgio Primo IGT 2012 Tenuta La Massa (JS 95)                                                 
  7. Barolo DOCG 2016 Luigi Oddero (WE 96)                                                                    
  8. Brunello di Montalcino Piaggione DOCG 2015 Salicutti (AG 97)                             
  9. Tenuta di Trinoro IGT 2012 Tenuta di Trinoro (AG 98)                                            
  10. Brunello di Montalcino Amore e Magia DOCG 2015 Podere Le Ripi (FS 100!)                                                

Gerenommeerde Italiaanse wijnhuizen

De wijn die wij verkopen, importeren wij rechtstreeks bij diverse gerenommeerde Italiaanse wijnhuizen. Denk hierbij aan wijnproducent Cerbaiona, maar ook aan wijnproducent Cupano, Podere Le Ripi en Tenuta La Massa. Deze wijnhuizen produceren niet alleen wijnen die lekker zijn, maar die ook goed beoordeeld worden door internationale wijncritici. The Wine Connection verkoopt namelijk vrijwel alleen kwaliteitswijnen met een goede tot uitstekende beoordeling van wijnspecialisten als Robert Parker, James Suckling en Monica Larner

Een wijnproeverij met gerenommeerde en heerlijke wijn uit Italië

Wil je de wijn van The Wine Connection niet direct aanschaffen, maar de wijn liever eerst proeven? Dan is dit zeker mogelijk. Je kunt namelijk ook bij ons terecht voor een wijnproeverij. Niet alleen lekker, maar ook erg leerzaam en zeker interessant voor mensen die meer te weten willen komen over wijn. En spreekt een bepaalde wijnsoort in het bijzonder aan? Dan kun je uiteraard direct een bestelling aan ons doorgeven. 

Wil je meer weten over ons grote assortiment met wijn uit Italië of over onze wijnproeverij? Neem dan eenvoudig online contact met ons op, zodat wij alle vragen kunnen beantwoorden.

Wijnproeverij