DE BESTE BRUNELLO DI MONTALCINO WIJN

Brunello di Montalcino is een volle rode wijn uit Toscane die gemaakt wordt van de sangiovese grosso druif, ook wel de Brunello genoemd. Deze grote druif geeft de wijn concentratie, mooie aroma’s, nuance en structuur.

Bekijk ons assortiment
Alle wijnen

Prestigieuze wijn van Italië

De Brunello di Montalcino is sinds 1980 gekwalificeerd tot DOCG en behoort tot één van de meest prestigieuze wijnen van Italië. DOCG staat voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Dat is de hoogste kwaliteitsnorm voor een wijn uit Italië.

Complexe wijn met sterke tannines

De wijn moet 50 maanden rijpen, waarvan minimaal 24 maanden in houten vaten. Het levert een complexe wijn op met sterke tannines. Het is verfijnd, elegant met smaken van kers, pruim, donker fruit, hout en kruiden. Vaak erg goed in harmonie. De wijn heeft een lange afdronk en kan lang bewaard worden.

Er zijn moderne en traditionele producenten. De traditionele producenten werken met grote houten vaten en de moderne wijnproducenten in Montalcino met barriques, de kleinere vaten. Zowel de moderne als de traditionele producenten brengen een aantal zeer goede wijnen op de markt. The Wine Connection biedt echte kwaliteitswijnen uit Montalcino aan.

Topproducenten uit Montalcino

The Wine Connection werkt met een aantal wijnproducenten samen, die Brunello di Montalcino produceren, die tot de top behoort. Zoals het wijnhuis Cerbaiona met zijn uitgelezen wijnen. De Brunello di Montalcino 2010 van Cerbaiona heeft de hoogste score ontvangen van 100 punten van Antonio Galloni. Al vele jaren door velen beschouwd als de beste Brunello di Montalcino.

Heerlijke wijnen van hoog niveau

The Wine Connection heeft ook de wijnen van CupanoHenri Jayer was de mentor van Cupano. Het wijnhuis produceert heerlijke wijnen van hoog niveau. Een wijn drinken van Cupano is een “beleving”.

Francesco Illy van Podere Le Ripi maakt zeer verfijnde wijnen waarvan één wijn in gelimiteerde aantallen wordt uitgebracht, de Bonsai. Jaarlijks worden van deze wijn slechts 600 flessen geproduceerd. Met recht een unieke wijn van heel hoog niveau.

Kwaliteitswijnen vind je bij The Wine Connection

Deze wijnproducenten maken grote wijnen maar behoren tot de kleinere wijnhuizen. Wijn maken is hun passie en dat doen ze met hart en ziel. De wijnen zijn op biologische en soms zelfs biodynamische wijze geproduceerd. Deze mooie wijnen uit Italië vind je bij The Wine Connection. Heb je hulp nodig met het vinden van de juiste wijn? Neem dan contact met ons op.