Wijn-producent | Galardi |
---|---|
Oogstjaar | 2018 |
Druif | 80% aglianico en 20% piedirosso |
Rijping | 12 mnd. in barrique |
Smaakprofiel | expressief, krachtig, tanninerijk, vol |
Inhoud | 0,75 l |
Drinkvenster | nu t/m 2035 |
Scores | 94 – 96 punten |
Terra di Lavoro IGP 2018 – Galardi
€59.50
“Crushed berries, black pepper, cloves, ash and hot stones. It’s full-bodied and dense with chewy tannins and long, flavor finish. It’s tight and very structured in the mouth. Chewy yet polished tannins. Unique flavors of tar and black stones”.
Puntenscores:
J. Suckling: 96
In stock
Past goed bij
Wild, gebakken lamsvlees, oude kazen.
James Suckling: 96
“Crushed berries, black pepper, cloves, ash and hot stones. It’s full-bodied and dense with chewy tannins and long, flavor finish. It’s tight and very structured in the mouth. Chewy yet polished tannins. Unique flavors of tar and black stones”.
Harold Hamersma: 9+
Uit een van de meest fascinerende wijnbouwgebieden van het land. De oude Romeinen verpoosden zich er al. De nieuwe maken er ondertussen fascinerende witte wijnen met falanghina, fiano en greco. Zo eigen, zo vol structuur, zo onvergelijkbaar.
En de blauwe blijven niet achter. In Taurasi maakt men met aglianico rood dat kan wedijveren met barolo en brunello. En in Caserta, bij Galardi, laat topoenoloog Ricardo Cottarella deze druif schitteren in het gezelschap van piedirosso (proef ook de 100% versie daarvan overigens).
Het resultaat is uniek en beschouwend rood. Nog wat jeugdige terughoudendheid. Later is er meer. Donker fruit. Donker rood fruit. Zwarte inkt op een donker blad. Boswandeling in de nacht. De geuren en de spanning. Diepe, plechtige zuren. Peperigheid. Serieus opgetuigde tannines. De fascinatie stopt niet. De associaties blijven komen. Donker als de ziel van de Camora capo di tutti capi in Campania.