Alessandra divella
From zero to hero!

Alessandra Divella is momenteel het meest bijzondere talent in Franciacorta die grote indruk maakt in de wijnwereld. Ze is een ware pionier in Lombardije op het gebied van mousserende wijnen. Haar wijnen zijn zeer zuiver, hoog van niveau die qua kwaliteit kunnen wedijveren met de beste Champagnes.
Alessandra komt niet uit een wijnmakersfamilie, maar ze is wel opgegroeid naast het centrum van de Italiaanse mousserende wijnproductie volgens de Champagne-methode namelijk de Franciacorta streek. Zij is autodidact en heeft velen boeken gelezen over oenologie om over het wijnmakersvak te leren. Toen ze begin twintig was bracht ze tijd door met wijnmakers in Europa en Jacques Selosse is voor haar de grootste inspiratiebron geweest. In 2012 vond ze in het dorpje Gussago wat ze zocht en begon ze te experimenteren op een pre-Alpiene terrein, blootgesteld aan sterke luchtstromingen en de kalkrijke bodem stamt uit de Jura.
Twee jaar later kon ze nog eens 2 hectare aan wijngaarden pachten, waarmee ze de basis legde voor haar huidige miniproductie van slechts 10.000 flessen per jaar. Alle percelen bevinden zich op een hoogte van 400 tot 800 m boven zeeniveau. Alle wijnranken, Chardonnay en Pinot Noir, worden volgens biodynamische methoden verbouwd.
Alessandra wil zo min mogelijk ingrijpen, ze laat alle basiswijnen fermenteren met natuurlijke gisten in gebruikte houten vaten. De mousserende wijnen van haar zijn uniek en bezitten sterke persoonslijkheden. Het uitzonderlijke niveau van de geproduceerde wijnen is verbluffend, vooral gezien het feit dat dit nog maar het begin is.
De prachtige wijnen van Alessandra Divella zijn een geweldige aanvulling in het assortiment van The Wine Connection en daarom presenteren we haar wijnen vol trots.