Home » Wijnhuis » Montemercurio

Montemercurio

Een wijnhuis met respect voor de tradities van het gebied

Montemercurio

De Vino Nobile Damo DOCG is opgedragen aan grootvader Damo, de grondlegger van Azienda Agricola Montemercurio. Bij de aanplant van de eerste wijngaard eind jaren vijftig, had hij niet kunnen vermoeden dat er zoveel meer dan gewone wijnen uit voort zou komen. Gedurende zijn afwezigheid heeft de familie Anselmi de wijngaard verder uitgebreid en onder leiding van Marco Anselmi naar een kwalitatief hoog niveau gebracht. De wijn weerspiegelt de wens van de familie om de waardevolle eigenschappen van de heuvels van Montepulciano te behouden en de smaken en aroma’s van het terroir niet te maskeren. Behoud van de intrinsieke smaak van het fruit en produceren volgens oude traditie is waar deze familie voor staat.

Deze filosofie is binnen het gehele productieproces terug te zien. Van het plukken van de druiven, dat strikt met de hand gebeurt, tot de fermentatie fase en de veroudering in de traditionele Toscaanse houten vaten. Alle zorg en aandacht is er op gericht om elke nuance en smaak in de wijn naar voren te laten komen van dit unieke terroir. Een bezoek aan het wijndomein Montemercurio is een mooie gelegenheid om deze traditioneel gemaakte wijnen te proeven en te genieten van de bijna serene sfeer van deze schitterende locatie met zijn sympathieke eigenaar Marco Anselmi. Kunt u niet zo lang wachten? Bestel deze heerlijke wijnen en waan u even in het prachtige Toscane.

Vino Nobile di Montepulciano uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Montemercurio Houten kist

Dat de filosofie en werkwijze van Montemercurio succesvol is mag blijken uit de hoge scores. Zo kende Antonio Galloni van Vinous maar liefst 94 punten toe aan de Vino Nobile di Montepulciano Messaggero 2010. Deze mooie complexe wijn vindt u ook terug in ons assortiment. Alleen nog beperkt verkrijgbaar als Magnum van 1,5, 3 en 5 liter in de originele houten kist.