Francesco Massetti
Geconcentreerde kwaliteitswijnen

In 2014 verbouwde Francesco Massetti het familielandgoed in de gemeente Colonnella in een wijnhuis met een goede kelder. Dit vormde de basis om van start te gaan met een kleinschalige productie van kwaliteitswijnen, waarbij hij een duidelijke visie voor ogen had. De wijnen moesten authentiek zijn en de taal spreken van het gebied waar ze vandaag komen.
De wijnen van Massetti zijn het resultaat van zorgvuldig werken in zowel de wijngaard als in de kelder. De opbrengsten worden bewust beperkt om concentratie en kwaliteit te garanderen. De oogst geschiedt handmatig en de vinificatie vindt plaats met een minimaal ingrijpen tijdens het proces. Het resultaat zijn elegante, eerlijke en lang houdbare wijnen die kracht en finesse combineren.
Ligging wijnhuis Francesco Massetti
Het wijnhuis ligt in het noorden van Abruzzo in een heuvelachtig gebied niet ver van de Adriatische Zee . Het gebied wordt gekenmerkt door een microklimaat dat bijzonder geschikt is voor wijnbouw, met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en kleiachtige, kalkrijke bodems die de wijnen structuur en frisheid geven.
Zorgvuldige werkwijze in wijngaard en kelder
De wijnen van Massetti zijn het resultaat van zorgvuldig werken in zowel de wijngaard als in de kelder. De opbrengsten worden bewust beperkt om concentratie en kwaliteit te garanderen. De oogst geschiedt handmatig en de vinificatie vindt plaats met een minimaal ingrijpen tijdens het proces. Het resultaat zijn elegante, eerlijke en lang houdbare wijnen die kracht en finesse combineren.