Home » Wijnhuis » Cascina Pastori Colombo

Cascina Pastori Colombo

Traditionele mousserende wijnen uit Piemonte

Cascina Pastori Colombo ligt in het hart van de Alta Langa, een nog gedeeltelijk ongerept gebied. Het wijndomein is gevestigd in het plaatsje Bubbio in de provincie Asti dat 20 minuten rijden is vanaf Barolo in Piemonte.

Cascina Pastori Colombo
Lees verder

In 2004 kocht eigenaar Antonio Colombo, een befaamde cardioloog, de eerste hectares wijngaarden aan en inmiddels beschikt hij over 10 hectares in een landschap van stiltes en bossen en vruchtbare grond met als doel het verbeteren van de pinot nero druif in het Piemontese productiegebied, waarvan de teelt al in 1871 wordt aangetoond. Een ideale omgeving dankzij de positieve invloed van de wind die uit de Ligurische Zee komt, de bodems die rijk zijn aan kalksteen en klei en de temperatuurschommelingen van minstens 10 graden Celsius tussen dag en nacht wat de rijping van de druiven gunstig bevordert.

Metodo Classico

Met behulp van meester wijnmaker en oenoloog Riccardo Cotarella is zijn droom werkelijkheid geworden. Naast de bijzondere kwaliteit pinot nero wijnen onderscheidt dit wijndomein zich met een absolute must. We hebben het hier over de mousserende wijntraditie die verband houdt met de Alta Langa-denominatie; de metodo classico van Piemonte, waarbij de tweede gisting in de fles plaats vindt zoals dit ook bij de grote wijnhuizen in de Champagne wordt toegepast. Zijn wijnen ontvangen dan ook regelmatig van Gambero Rosso drie rode wijnglaasjes als hoogste score.

Voor Antonio Colombo moest ecologische duurzaamheid een essentiële factor zijn in zijn wijnavontuur. Zo maakt hij in zijn productiesysteem zeer minimaal gebruik van mechanische middelen en tussen de wijnstokken worden pesticiden met een zeer lage impact gebruikt. 

Tegenwoordig volgt zijn zoon Andrea Colombo de dagelijkse activiteiten met ook aan zijn zijde niemand minder dan Riccardo Cotarella.