Home » Wijnhuis » Castello di Bossi

Castello di Bossi

Dynamisch en innovatief team dat trouw blijft aan het Chianti terroir.

Castello di Bossi ligt in de zuidelijke helft van de appellatie Chianti Classico in Castelnuovo Berardenga. De wijnen van het gebied zijn over het algemeen voller en meer gestructureerd dan die van de rest van de Chianti Classico-zone, en doen denken aan een goede Brunello di Montalcino. De drie belangrijkste druivenrassen van Castello di Bossi zijn Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot.

Castello di Bossi, Tenuta di Renieri, Barbaione, Terre di Talamo en Renieri vormen samen 5 bedrijven op een grote boerderij van 900 hectare. Marco Bacci leidt het bedrijf vanaf het begin en brengt nu samen met zijn zoon Jacopo en de internationale ondernemer Serg Bell het bedrijf naar een hoger niveau.

De missie van Marco Bacci:
“Allow people to experience the best wines in the world anytime.”

Het terroir

De overheersende terreinen zijn tufsteen, gele klei, kalkhoudend zand en gebroken stenen. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden is ongeveer 350 meter boven de zeespiegel, terwijl hun blootstelling varieert van zuidoost naar west.

De ligging

Het Bossi kasteel bevindt zich in het centrum van het landgoed. De eerste toren, gebouwd rond 1099, toont het strategische belang van het gebied. Rond 1450 werd de vroege donjon uitgebreid tot de 4 ommuurde forten, die bezoekers nog steeds kunnen zien. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw na Christus, is het landgoed Castello di Bossi met de tijd meegegaan.

Een dynamisch team leidt het landgoed en schuwt technologische innovatie nooit terwijl het trouw blijft aan het terroir van Chianti.