Home » Wijnhuis » Castrum Roche

Castrum Roche

di Isacco Costamagna

De naam Castrum Roche gaat terug tot 1477 en werd gegeven aan het imposante fort in het centrum van de Torriglione borgata onder de stad La Morra.

De wijngaard is hierna vernoemd en verwijst naar de toren en rots met de steile omliggende hellingen. Gelegen op zanderige mergel Sant Agata van fossiel gesteente.

Isacco Costamagna’s moeder Michela uit Torriglione en vader Roberto die uit La Morra komt, kochten in 2013 de toren. Daarbij was Isacco in de gelukkige omstandigheid om 2 hectare Nebbiolo en Barolo wijngaarden te erven van zijn oma’s. Deze bevinden zich in het cru wijngaarden gebied van Torriglione op Oost Zuid-Oost gerichte hellingen die uitkijken over de Rocche dell’Annunziata.

In 2017 heeft Isacco zijn studie afgerond aan de Scuola Enologica Umberto 1, alvorens de verantwoording te dragen voor de kelder in 2021. Dit was ook het jaar dat hij zijn debuut Langhe Nebbiolo heeft gevinifieerd en daarmee zijn studie in de praktijk bracht. Zijn zus Maria helpt hem met het design van de nieuwe fles.

 

Het wijnproces

Terwijl hij de kelder onder het familiehuis afrondt en een kuiper onder het Castrum realiseert, maakt hij zijn wijn op drie terreinen, dicht bij de wijngaarden. Deze zijn recent herplant vanaf 2014. 

De oogst fermenteert spontaan op de schil gedurende een week op roestvrijstaal. Zijn Langhe Nebbiolo 2021 is enkel licht gefilterd tijdens de botteling in juli 2022. De productie bestond uit 6.664 flessen.

Hoge kwaliteit Langhe Nebbiolo

Met veel zorg en kennis produceert Isacco een prachtige Langhe Nebbiolo van hoog niveau die je geproeft moet hebben.

Isacco gebruikt geen onkruidbestrijdingsmiddelen.