Home » Wijnhuis » Corino

Giovanni Corino

Uitzonderlijke kwaliteit Barolo en Barbera d’Alba

Corino

Wijnhuis Corino Giovanni uit Piemonte levert met o.a. vijf schitterende Barolo’s en een heerlijke Barbera d”Alba, Langhe Nebbiolo en Dolcetto een belangrijke bijdrage aan ons assortiment. Corino is een echt famillebedrijf waarvan de historie van het domein terug gaat tot 1952. Sinds 2005 staat Giuliano Corino (zoon van Giovanni) met zijn vrouw Stefania aan het hoofd van deze gerenommeerde azienda agricola nabij het stadje La Morra in de Barolo. Ook hun zoon Andrea (hier op de foto) is zeer actief en reist de wereld over om de wijnen onder de aandacht te brengen. Het wijnhuis telt 9 hectare wijngaarden en realiseert een jaarlijkse productie van circa 50.000 flessen.

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

De filosofie van het bedrijf is gebaseerd op een aantal fundamentele principes. De eigenaren dragen nadrukkelijk uit dat elke wijn die zij produceren – van eenvoudig tot complex – aan dezelfde hoge kwaliteitseisen moet voldoen. Dit gaat samen met aandacht en zorg voor de wijngaarden en respect voor en behoud van de omringende natuur. Om deze reden worden er geen pesticiden en kunstmatige meststoffen gebruikt. De alcoholische fermentatie gebeurt spontaan, zonder toevoeging van gisten en de wijnen worden niet gefilterd. Bij de botteling ligt het sulfietniveau normaliter 50% lager dan de Italiaanse wet maximaal toe staat. 

Wij hebben veel respect voor deze sympathieke, hardwerkende familie die niet alleen heel verantwoorde maar ook verrukkelijke kwaliteitswijnen voortbrengt.