Home » Wijnhuis » Emilio Vada

Emilio Vada

Bijzondere locatie op UNESCO-erfgoed

Emilio Vada

De wijnmakerij van Emilio Vada is gelegen tussen de pittoreske wijngaarden van de zacht glooiende heuvels bij Coazzolo, een klein stadje in de provincie Asti dat ligt in een gebied dat is opgenomen in het UNESCO-erfgoed.

Coazzolo ligt precies waar de Langhe, het land van de Nebbiolo, de Monferrato wordt, een land dat beroemd is om de Moscato D’Asti-wijn. Vanwege deze zeer speciale locatie produceert Emilio Vada Moscato d’Asti, evenals Dolcetto d’Alba, Langhe Nebbiolo en Barbera d’Asti. De beste gedeeltes van deze heuvels zijn angstvallig bewaakt en van generatie op generatie overgedragen.

Wijnen gemaakt op het ritme van de natuur

De wijngaarden vereisen constante en nauwkeurige zorg, en een diepgaand begrip en respect voor de verschillende eigenschappen van de natuur. Emilio Vada en zijn medewerkers wijden daarom dezelfde geduldige passie van hun voorouders aan elke wijnstok die op het land groeit en volgens dezelfde rituele cadans die wordt gedicteerd door de cyclus van de seizoenen.

Een goede wijn kan alleen voortkomen uit uitstekende druiven die zijn geproduceerd in een wijngaard die tot aan de oogst met precisie en kennis van zaken is verzorgd. De wijnen van Emilio Vada zijn de directe uitdrukking van hun werk in de wijngaarden en verzegelen in elke fles het verhaal van een kostbaar terrein, de geur van de zon en het zwoegen op het land. Kortom de geschiedenis van een onschatbaar en uniek gebied. Jaarlijkse productie: 35.000 flessen.