Home » Wijnhuis » Galardi

Galardi

Wijnexpressie op het hoogste kwaliteitsniveau

Sinds de start in 1994 heeft Terra di Lavoro grote successen over de hele wereld behaald bij zowel het publiek als bij officiële wijncritici en behoort tot één van de beste Italiaanse wijnen. De wijngaarden zijn geplant op familiegrond in de districten Gallucio en Sessa Aurunca, die tot de eerste jaren van 1900 de provincie Terra di Lavoro was.

De kleur van deze wijn is donker en intens. Een aroma van rode bessen met balsamicohars met pittige pieken. Minerale smaak die de ruggengraat van Terra di Lavoro uit de eerste jaargang vertegenwoordigt. Tannines zijn mild en elegant. De afdronk is lang, heel lang.

 

Top-oenoloog Riccardo Cotarella 

Samen met topoenoloog Riccardo Cotarella, een gerespecteerde wijnmaker, wordt het volle potentieel van enkele hectare wijngaarden op de vulkanische hellingen gerealiseerd. Met een mix van de Aglianico-druif en de Piedirosso-druif. De wijnvelden liggen tussen vierhonderd en vijfhonderd meter boven de betoverende Golf van Gaeta. De Terra di Lavoro is een wijn met een uitstekende structuur, perfect gerijpt in kleine eikenhouten vaten.

Terra di Lavoro geniet ondertussen een ware cultstatus en staat in de top van veel internationale wijngidsen. Proef deze exclusieve wijn.