Home » Wijnhuis » La Madonnina

La Madonnina

Juwelen van wijnen uit Bolgheri

La Madonnina is een echt juweel in Bolgheri. Een oude boerderij, een recente villa voor privé-evenementen, mooie wijngaarden, vruchtbare olijfbomen en een grote boomgaard. Dit alles, beschermd door het zachte profiel van de Macchia del Bruciato, die het westelijke deel van het landgoed beslaat voor ongeveer 31 hectare.

De Bolgheri staat al jaren synoniem voor wijn van hoge kwaliteit, gewaardeerd over de hele wereld en een bestemming voor de meest veeleisende wijnliefhebber.

 

Onderscheidingen

La Madonnina produceert, onder leiding van de beroemde oenoloog Riccardo Cotarella, herkenbare wijnen met een geweldig karakter, eigenheid en elegantie. Wijnen die in staat zijn om te prikkelen en ervoor te zorgen dat degenen die ze drinken dit niet snel meer vergeten. De waardering van de klanten en erkenning van nationale en internationale wijncritici motiveert alleen maar om het werk steeds beter uit te voeren.

De wijngaard

De wijngaard heeft een oppervlakte van ongeveer 6 hectare; 2 hectare Bolgheri DOC en 4 hectare Toscana IGT. Verdeeld over cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah en een klein deel petit verdot.

De bodems van de wijngaard vertonen een belangrijke variabiliteit. Deze gaat over van kleiachtig naar zanderig, met middelmatige tot lage voedingswaardes.  Hierdoor is een evenwichtige ontwikkeling van de plant mogelijk.

Alle wijngaarden, geplant met 10.000 wijnstokken per hectare, zijn door Guyot getraind. Door de keuze van uitmuntendheid, bedraagt de gemiddelde productie per wijnstok niet meer dan 500 gram. Het beheer van de wijngaard en de kelder is toevertrouwd aan de oenoloog Riccardo Cotarella.