Home » Wijnhuis » Marco Mosconi

Marco Mosconi

Heerlijke witte en rode wijnen uit Veneto

Marco Mosconi

Mijn verhaal is dat van een jonge man vol enthousiasme en passie voor de kunst van de wijnmaker. Drie generaties lang heeft mijn familie wijngaarden gecultiveerd en bewerkt, maar pas in 2006 begon ik wijn voor mezelf te maken.

Mijn opleiding combineert twee manieren van denken en doen: aan de ene kant de praktische aard van de landmeter-technische studies, aan de andere kant de gevoeligheid die wordt overgedragen door studies aan het conservatorium die eindigden met een trompetdiploma.

Na deze ervaringen voelde ik de wens om het werk te doen dat voortkomt uit mijn voorouders, namelijk de wijngaard, de omgeving waarin ik leefde en waar ik altijd van heb gehouden. Zo begon voor mij het onderzoek naar kwaliteit in de wijngaard en in de kelder om wijn te verkrijgen met persistentie, elegantie en aromatische precisie. Aan mijn zijde staat Valentina, met haar opleiding tot psycholoog en een passie voor menselijke relaties. De onze is een pad in constante evolutie, een opeenvolging van seizoenen, volgens de natuur.

Marco Mosconi

Organische en duurzame wijngaard uit Veneto

Marco Mosconi en zijn vrouw zijn ervan overtuigd dat een landbouwsysteem dat de aarde en alle levende wezens respecteert, de juiste manier is om de druiven en authentieke wijnen te verkrijgen.
Hun streven is dan ook een balans te vinden met het milieu met respect voor natuurlijke kringlopen. De wijn wordt dan ook met de hand geproduceerd en gemaakt met zorg en liefde voor de traditionele werkwijzen. Met respect voor het verleden maar ook voor toekomstig onderzoek door te experimenteren met wijnmaken met het doel de variëteit van de wijnstokken en de gebieden van Illasi en de Mezzane-vallei te verbeteren.
 

“He who works with his hands is a worker. He who works with his hands and his head is a craftsman. He who works with his hands, his head and his heart is an artist.”

San Francesco D’Assisi