Home » Wijnhuis » Podere della Civettaja

Podere della Civettaja

Top pinot noir van ongekende klasse

Podere della Civettaja

Podere della Civettaja is het waarmaken van een droom voor Vincenzo Tommasi. Aanvankelijk ergonoom-adviseur van beroep, werd hij tijdens een reis in de Bourgogne geïnspireerd door de pinot noir. De mooie wijnen en de omgeving maakten grote indruk op hem en hij legde zich de taak op om in Italië wijn te gaan verbouwen. Uiteraard van de pinot noir oftewel pinot nero druif.

Zijn wijngaard met een oppervlakte van 3 hectares, ligt in de Casentino Vallei ten noorden van Arezzo op een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel, in de nabijheid van de bron van de Arno rivier. Vincenzo werkt met toewijding en 100% biologisch.

 

In 2010 bracht hij zijn wijn, de Pinot Nero, op de markt en met succes. Al snel werd zijn wijn bekend en de recensies waren lovend. Momenteel is de vraag naar deze wijn groter dan het aanbod. De jaarlijkse productie omvat slechts 7.000 flessen.

De Pinot Nero is werkelijk een prachtige wijn. The Wine Connection is altijd op zoek naar de parels onder de wijnen voor haar klanten en deze Pinot Nero is met recht een parel te noemen. We zijn dan ook enorm trots deze wijn te kunnen aanbieden.

Please note. We do not sell this wine to customers in Italy.