Home » Wijnhuis » Scopeto del Cavalli

Scopeto del Cavalli

Klein maar fijn wijndomein uit Montalcino

Scopeto del cavalli

Scopeto del Cavalli is een zeer kleinschalig familiebedrijf op de westelijke hellingen van Montalcino dat een prachtige Brunello di Montalcino produceert. Een productie van iets meer dan 1000 flessen per jaar zorgt voor een nauwgezette selectie die bijdraagt aan een hoog kwaliteitsniveau van de wijn. De eigenaar is Beatrice Mathews, een Engelse van Spaanse afkomst die met haar man begin jaren 70 in Montalcino aankwam en in 1984 de boerderij met de de kleine wijnkelder kocht van de vorige eigenaar, de heer Cavalli waarnaar de boerderij is vernoemd.

Exclusieve Brunello di Montalcino en Rosso van hoge kwaliteit

Zowel de wilde bloemen als de olijfbomen zijn met opzet in de wijngaard achtergelaten om door de toepassing van permacultuur – en de biodynamisch biodiversiteit te vergroten en de symbiose van olijven en wijnstokken aan te moedigen.Scopeto del Cavalli was een van de eerste boerderijen die een biologische certificering behaalde in Montalcino.

De wijnstokken groeien langs de stenen ommuurde terrassen onder de stad. De oppervlakte van de wijngaard is minder dan een hectare, dus er wordt veel zorg besteed aan zowel het verbouwen van de druiven als het selecteren van de beste druiven voor de wijnbereiding.

Samenwerking met het gerenommeerde wijndomein Cupano

Door de beperkte productie en ruimte gaan de druiven na de oogst naar het wijndomein Cupano waar een verdere selectie plaatsvindt. Fermentatie, rijping, botteling en etikettering vindt daar plaats. De wijn fermenteert in roestvrijstalen vaten en wordt gerijpt in Franse eikenhouten barriques.