Home » Wijnhuis » Tenuta La Massa

Tenuta La Massa

Bijzondere Toscaanse kwaliteitswijnen

Tenuta La Massa

“La Massa is one of the finest values in Tuscan wine today” – Antonio Galloni

In 1992 zette Giampaolo Motta zijn eerste stap in de richting van succes toen hij een landgoed in Panzano ter grootte van 27 hectare kocht, de Conca d’Oro, oftewel de Gouden Bassin. Hier produceerde hij in eerste instantie Chianti, maar dat was slechts van korte duur. Zijn streven was om kwaliteitswijnen op de markt te brengen die zich zouden onderscheiden van andere wijnen. Om dit te realiseren, gooide Motta in 2002 het roer om. 

Op basis van onderzoek naar het terroir is de  wijngaard compleet geherstructureerd. Hoewel een deel van de gaarden van de streektyperende sangiovese en alicante bouschet druiven is behouden, zijn ook cabernet sauvignon, merlot en petit verdot aangeplant. Van deze Franse druiven had Motta al veel kennis door zijn eerdere werkervaring in de Bordeaux.

Super Tuscans Giorgio Primo 2012 en 2013

De aandacht die wordt gegeven aan de druiven, de bodem, de ligging en het microklimaat resulteren in bijzondere kwaliteitswijnen die nationale- en internationale bekendheid hebben verworven. Zo is het geen verrassing om de La Massa wijnen op wijnkaarten van sterrestaurants in Parijs aan te treffen.

Ook nu blijft Motta zijn droom verder waar maken. In 2016 is een nieuwe wijnkelder in gebruik genomen. Dit is de “Ferrari” onder de wijnkelders; modern, strak, hygiënisch en met een goede klimaatbeheersing. Met deze wijnkelder kan La Massa nog verder doorgroeien in productie en kwaliteit.