Home » Wijnhuis » Terre dei Vaaz

Terre dei Vaaz

Exclusieve Primitivo wijnen uit Puglia

Domenico Spinelli’s wortels duiken diep in de grond van Sammichele di Bari, met een wijnbouwtraditie die teruggaat tot vijf generaties. Zijn passie voor wijn heeft hem ertoe gebracht om door Europa, Argentinië en de Verenigde Staten te reizen.

De origine van Primitivo

Oorspronkelijk afkomstig uit Klein-Azië, kwam de Primitivo-wijnstok via Illyria naar Puglia, waar het een sleutelelement werd in de economische geschiedenis van de regio. De historische Primitivo-wijnstok paste zich aan het terroir aan en groeide om het lokale landschap te weerspiegelen. Het effect van de wind en het temperatuurbereik op het Murge-plateau zorgen ervoor dat de wijnstok unieke en onvoorspelbare geuren ademt, waardoor wijnen worden gecreëerd die van jaar tot jaar anders zijn, maar die ons altijd zullen bevallen en verrassen.

Terre dei Vaaz legt de lat hoog

Een wijnbouwbedrijf dat is opgericht met als doel het produceren van uitstekende kwaliteitswijnen van Primitivo-druiven. Hiermee onderscheiden zij zich duidelijk van de gemiddelde Primitivo-wijnen die je in de meeste wijnzaken en restaurants tegen komt. De wijnen van Terre dei Vaaz zijn absoluut uniek te noemen met een geheel eigen smaak en karakter. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar hoe een top Primitivo-wijn moet proeven is dit wijnhuis een absolute must.