Home » Wijnhuis » Cerbaiona

Cerbaiona

Uitgelezen wijnen voor de echte Brunello liefhebber

Cerbaiona

Ik ben al vele jaren liefhebber van Cerbaiona wijnen en een persoonlijke ontmoeting met Matthew Fioretti kon dan ook niet uitblijven. Hij is één van de eigenaren van het wijnhuis Cerbaiona dat prachtig gelegen is aan de rand van een heuvel net ten oosten van Montalcino. Al snel werd mij duidelijk dat zijn passie en toewijding om kwaliteitswijnen te produceren alsook de bijzondere locatie er verantwoordelijk voor zijn dat juist op deze plek Brunello’s van de hoogste kwaliteit geproduceerd worden.

Tegenwoordig behoort dit wijnhuis tot de absolute top van Montalcino waarvan de wijnen internationaal enorm begeerd worden.

Lees verder

Zo werd maar liefst 100 punten aan het oogstjaar 2010 toegekend door wijncriticus Antonio Galloni . Ook andere jaargangen halen respectabele scores van 95 en 96 punten.

De cultusproducent Cerbaiona heeft een relatief kleine wijngaard waar de druiven met de hand geplukt worden en waarvan de bodem van oudsher bekend staat als bijzonder geschikt voor de groei van de sangiovese druif en daarmee geschikt voor een cru wijngaard.

Een exclusieve Toscaanse cultwijn

De wijnen zijn niet wijdverspreid maar worden zeer gewaardeerd door de echte Brunello liefhebber en insiders. Een ideale wijn voor verzamelaars om in een kelder verder te laten rijpen. Het is met recht een exclusieve wijn te noemen. Naast de Brunello di Montalcino is de Rosso di Montalcino ook een prachtige wijn en zeer aanbevelenswaardig.