Home » Wijnhuis » Cupano

Cupano

Joie de vivre op Etruskische bodem

Cupano

De Italiaanse Ornella Tondini en de Fransman Lionel Cousin hebben een waar paradijs gecreëerd op hun meer dan schitterende landgoed ten zuiden van Siena. De wijngaarden bevinden zich op een steenachtige heuvel boven de rivier de Ombrone met goede drainage, hoge minerale inhoud en een prachtig uitzicht. Lionel is helaas in 2021 overleden en daarmee is een ware meester en legende heengegaan. Andrea Polidoro is al een aantal jaren verbonden aan het wijnhuis en zet in de geest van Lionel zijn levenswerk voort.

Kennis en visie bij wijndomein Cupano

Hun mentor was Henri Jayer uit Bourgondië, een man met sterke overtuigingen, zoals: slechts een paar hectare wijn, geen chemische meststoffen of pesticiden, beperkte opbrengsten, verdere selectie op de sorteertafel met verwijdering van onrijpe of beschimmelde druiven, autochtone gisten en nieuwe Franse barriques. Carlo Ferrini selecteerde het land voor de wijnstokken, het groeisysteem en de hoogte van de wijnstokken en Francois Bouchet is de initiator geweest tot het voeren van een eenvoudige en efficiënte biodynamische wijnbouw. 

Zeldzame Brunello di Montalcino voor de echte fijnproever

De enorme kennis en kundigheid van wijnhuis Cupano uit Toscane komt tot uiting in de internationaal zeer geliefde maar zeldzaam te verkrijgen kwaliteitswijnen. 

De Rosso di Montalcino en de Brunello di Montalcino van het wijndomein Cupano vormen een bijzonder mooie en interessante aanvulling op ons portfolio. De wijnen zijn onmiskenbaar elegant, bijzonder genereus en halen het beste in de wijn naar boven.

James Suckling waardeerde de Brunello di Montalcino van Cupano met maar liefst 95 punten.