Home » Wijnhuis » E. Molino

E. Molino

Micro-wijnmakerij met wijnstokken van 80 jaar oud

Sergio Molino is een zeer gerespecteerde adviserende enoloog in Piemonte en voor bekende wijnhuizen in heel Italië. Dit succes moedigde hem aan om de boerderij van zijn eigen familie nieuw leven in te blazen en wijn te produceren van zijn eigen wijnstokken.

Sergio heeft een delicaat gevoel in de kelder en laat de wijngaarden liever voor zichzelf spreken. Met slechts één enkele Barolo-wijngaard en een totaal van slechts 2,5 hectare met wijnstokken, is hij een echte micro-wijnmakerij. Zijn wijnen hebben een traditionele uitdrukking van de druiven van Piemonte, geproduceerd met een technische precisie die is verbeterd door tientallen jaren van advieswerk. Zijn kleine hoeveelheden unieke wijnen zijn een insidersgeheim.

Barolo, Langhe Nebbiolo en Barbera d’Alba wijnen in kundige handen bij Sergio Molino

De wijngaarden van de familie Molino, gebotteld onder de naam E. Molino, als eerbetoon aan de vader van Sergio, liggen in La Morra, aan de voet van de heuvel die naar de stad leidt, net over de grens van Castiglione Falletto.

Gunstige locatie zorgt voor frisheid in wijnen

Locaties zoals deze, laag op een helling, werden als minder wenselijk beschouwd, maar met de opwarming van de aarde helpt de koele lucht die hier ‘s nachts neerslaat om de hitte te matigen en frisheid aan de wijnen toe te voegen.