Home » Wijnhuis » Podere Le Ripi

Podere Le Ripi

Excellente biodynamische wijnen

Podere Le Ripi

Liefde en respect voor de natuur en zijn wijngaarden kenmerken eigenaar Francesco Illy. Als lid van de beroemde Illy familie, die bekend staat om haar hoge kwaliteit koffie en espresso, is het voor Francesco dan ook niet meer dan vanzelfsprekend om te streven naar excellentie. Dit proef je terug in de mooie biodynamische wijnen die hij produceert op zijn 54 hectare grote landgoed in Toscane.

Dat deze aanpak niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de hoge scores die worden behaald, zoals de onlangs behaalde volle 100 punten score van Falstaff voor de Brunello di Montalcino Amore E Magia DOCG 2015.Uiteraard hebben wij deze wijn in ons assortiment.

Exclusieve Toscaanse wijnen door bijzonder concept

Om dit te bereiken heeft hij jaren geleden een methode ontwikkeld die, tegen de verwachting van experts in, bijzonder succesvol is gebleken. Door de wijnstokken veel dichter bij elkaar te planten dan gebruikelijk, worden de wortels gedwongen om diep de grond in te  gaan en daarmee de verschillende mineralen uit de diverse geologische lagen te absorberen. Tezamen met de grote waarde die Podere Le Ripi hecht aan een natuurlijke bodem met bloemen en andere organismen zonder toevoeging van chemicaliën, ontstaat een bijzonder terroir met herkenbare aroma’s en structuur.

Deze eigenzinnige aanpak levert uitstekende wijnen op en de Rosso di Montalcino “Bonsai” is hier een sprekend voorbeeld van. Momenteel bestaat er geen andere Rosso di Montalcino die zo goed, zo mooi en zo’n hoog niveau heeft behaald als de “Bonsai”. Het is niet alleen een unieke maar ook een zeldzame wijn, omdat er jaarlijks slechts 600 flessen worden geproduceerd. Op www.podereleripi.it is meer achtergrondinformatie beschikbaar over deze succesvolle werkwijze.

De Rosso di Montalcino “Bonsai” wordt per stuk in een verzegeld kistje geleverd.

Verzegeld kistje

Vinificatie

De wijnen van Podere Le Ripi rusten 36 maanden of langer op eikenhouten vaten. Daarna krijgen ze een rijping van 1 tot 3 jaar op fles in de kelder voordat ze verkocht worden. De wijnen vallen op door bijzondere finesse, fruit, harmonie en voldoende kracht.

Francesco Illy maakt de wijnen samen met Sebastian Nasello, oenoloog die sinds 2012 bij Podere Le Ripi werkzaam is. In februari 2016 won Sebastian Nasello de Giulio Gambelli 2016 prijs.

Geschenkverpakking

Geschenkverpakking

De wijnen worden verpakt in mooi afgewerkte, fullcolor bedrukte dozen of originele houten kistjes bij bestelling per 6 flessen en zijn dan ook geliefd om iemand cadeau te geven. De flessen kunnen ook per stuk besteld worden.